Magánének

Az emberi hang is tud hangszerként működni. Sőt, a legszebb, legkifejezőbb „hangszer” az emberi hang, mivel az énekes a saját testét, hangképző szerveit közvetlenül használja a zene kifejezésére. Nincs közbeiktatva egy instrumentum, ezért nehéz is megtanulni énekelni, mert az izmainkat kell tudatosan a hangképzés szolgálatába állítani. Ha ez sikerül, az énekes képes egy egész operaházat hangosítás nélkül beénekelni. De nemcsak hangképzésből áll ez a munka, hanem a zene nyelvének elsajátításával az adott zenemű kifinomult, kifejező megszólaltatása az igazi cél.
A zeneiskolában azonban nemcsak professzionális előadókat képzünk, hanem olyanokat is, akik a saját örömükre szeretnék éneklési készségüket fejleszteni. Első sorban klasszikus stílust tanítunk, de aki könnyű műfajt tanulna, annak is a legjobb alapokat a klasszikus énektechnika nyújtja.
Milyen korúakat várunk: olyan 15 év feletti fiatalokat, akik már túl vannak a mutáláson. Ez azért fontos, mert a mutálás alatti képzés maradandó károkat okozhat. Ének tanszakunk sikeres múltra tekint vissza. Sok budapesti és országos verseny előkelő helyezése, sikeres felvételi vizsgák sora igazolja munkánk hatékonyságát.

Online jelentkezés a 2021/2022-es tanévre

Hangszereink bemutatása

Vonós hangszerek

Billentyűs hangszerek

Fafúvós hangszerek

Rézfúvós hangszerek

Akkordikus hangszerek

Magánének