ELHUNYT EÖTVÖS GÁBOR, A MOLNÁR ANTAL ZENEISKOLA ÜTŐHANGSZERES TANÁRA

  Zenészéletét a könnyűzene területén kezdte, itthon és külföldön is működött. 1991-ben ő alapította meg a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskolában az ütőtanszakot. Sajátságos helyzete volt a tanszaknak, mert a zeneiskola központja Erzsébet körúton egy bérház első emeletén helyezkedik el, így itt nem lehetett az ütősök számára megfelelően hangszigetelt helyiséget kialakítani. A kerület akkori vezetői a tanszak elhelyezésére lehetőséget biztosítottak előbb a Kazinczy utca egyik pince helyiségében, majd huzamosabb időn át a Hársfa utca egyik üresen álló épületében. Eötvös tanár úr sokáig egyedül működtette az ütő tanszakot, együttest is alapított „Tempó ütőegyüttes” névvel. Komponált, hangszerelt, átírt műveket, saját kottát írt, és hihetetlen odaadással nevelte az ütős generációkat.

Megható volt együtt látni sok régi növendékét a május 31.-én rendezett rendhagyó ütővizsgán, amely egyúttal jól szervezett emlékműsor is volt: Eötvös Gáborral együtt tanító Keönch László visszaemlékezéseivel, Lajhó Gyula friss diplomás új dobtanár és az ütőtanszak növendékeinek szereplésével. A záró műsorszámba bekapcsolódtak a régi növendékek is. Búcsúzott a Tanár Úrtól még Bakonyi Karola a tanszakot korábban támogató volt polgármester és Kiss Tünde igazgatóasszony.

Sajnos a véglegesen kialakított ütőtermek átadását nem érhette meg Eötvös Gábor, a Molnár Antal Zeneiskola tanszakalapító tanára. Halálának első évfordulójára, 2020. április 8-ára tervez a zeneiskola egy emlékhangversenyt a Damjanich utca 4.-ben, a zeneiskola új nagytermébe.

A MAZ vezetősége

Készítette: Debreceni Krisztina. A film előkészítésében segített: Boros Nóra
AKG Stúdió
2009